Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Duszona pieczeń wołowa ze śliwkami i kaszą kuskus

Duszona pieczeń wołowa ze śliwkami i kaszą kuskus

długo (powyżej 60 minut)
wyrafinowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 992/​4149
    kcal / kJ
  • 102 g
    węglo- wodanów
  • 56 g
    białka
  • 38 g
    tłuszczu
  • 8
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    992/4149 kcal/kJ, 102 g węglo- wodanów, 56 g białka, 38 g tłuszczu, 8 WW

Składniki (2 porcje)

400 g gulaszu wołowego
1 łyżeczka kolendry
sól
pieprz
1 papryka żółta
1 cebula
200 g marchewek
200 g pomidorów
200 g ciecierzycy
4 łyżki oleju
100 g miękkich śliwek
150 g kaszy kuskus K-Classic
650 ml bulionu warzywnego K-Classic
4 łodygi mięty

Przygotowanie:

    1

Mięso umyć i osuszyć, można pokroić na mniejsze kawałki. Kolendrę utrzeć w moździerzu i wymieszać z ¾ porcji mięsa, doprawić solą i pieprzem. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Marchewki umyć, obrać, pokroić w plastry o grubości 1 cm. Pomidory umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dużą kostkę. Ciecierzycę opłukać i osuszyć.

    2

Rozgrzać 2 łyżki oleju, smażyć mięso ok. 4 minut, często mieszając. Dodać marchewki, śliwki, paprykę i cebulę, smażyć jeszcze ok. 2 minut. Wlać 500 ml bulionu, doprawić solą i pieprzem. Nakryć pokrywką i włożyć do piekarnika nagrzanego do 175ºC (z termoobiegiem: 150ºC) na ok. 1,5 godziny.

    3

W międzyczasie przygotować kaszę kuskus według przepisu na opakowaniu, zalewając ją bulionem. Dodać 2 łyżki oleju. Miętę umyć i osuszyć, z dwóch łodyg oberwać listki, posiekać i dodać do kaszy razem z resztą kolendry. Gulasz podawać z kaszą udekorowaną pozostałą miętą.