Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Diabelskie czekoladowe babeczki

Diabelskie czekoladowe babeczki

długo (powyżej 60 minut)
wyrafinowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 569/​2378
    kcal / kJ
  • 60 g
    węglo- wodanów
  • 61 g
    białka
  • 9 g
    tłuszczu
  • 5
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    569/2378 kcal/kJ, 60 g węglo- wodanów, 61 g białka, 9 g tłuszczu, 5 WW

Składniki (12 kawałków)

275 g maki pszennej
80 g cukru
3 łyżki kakao w proszkku
1 opakowanie proszku do pieczenia K-Classic
2 jajka
200 ml mleka kokosowego
50 g miękkiego masła
60 g kuleczek czekoladowych
500 g chudego twarogu
100 g cukru pudru
1 opakowanie wiśniowej oranżady w proszku
2 łyżeczki barwnika spożywczego czerwonego
2 łyżeczki marcepanu
brązowy barwnik spożywczy

Przygotowanie:

    1

Połączyć mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia, jajka, mleko kokosowe i masło. Składniki zagnieść na gładkie ciasto, dodać kuleczki czekoladowe. Masę rozłożyć do 12 foremek na muffinki wyłożonych papilotami. Odstawić na 20 minut.

    2

Twaróg za pomocą trzepaczki utrzeć na jednolitą masę. Dodać cukier puder, proszek musujący i oranżadę. Składniki dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut do schłodzenia pod przykryciem.

    3

Muffinki przełożyć do piekarnika nagrzanego do 160°C z termoobiegiem i piec 25 minut, a następnie odstawić do ostygnięcia na ok. 1 godzinę.

    4

Masę twarogową przełożyć do rękawa cukierniczego. Udekorować wierzchy babeczek.