Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Choinka z antipasti

Choinka z antipasti

szybko (do 30 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 14 g
    węglo- wodanów
  • 23 g
    białka
  • 47 g
    tłuszczu

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    14 g węglo- wodanów, 23 g białka, 47 g tłuszczu

Składniki (8 porcji)

1 kawałek francuskiego sera Comté AOP K-Favourites, 180 g
300 g twarożku śmietankowego
0.5 słoika pesto orzechowego z serem ricotta K-Favourites, 90 g sól
świeżo zmielony pieprz
opakowanie zielonych oliwek z migdałami K-Favourites, 100 g
0.5 słoika greckich oliwek Kalamata K-Favourites, 100 g
1 opakowanie zielonych papryczek peperoni nadziewanych serkiem śmietankowym K-Favourites, 150 g
1 opakowanie papryczek koktajlowych nadziewanych serkiem śmietankowym K-Favourites, 150 g
1 Mozzarella Di Bufala Campana DOP K-Favourites, 125 g
0.5 słoika korniszonów premium z miodem K-Favourites
100 g francuskiego salami K-Favourites
1 opakowanie szynki Prosciutto di Parma DOP K-Favourites, 100 g
1 opakowanie Bresaola della Valtellina K-Favourites, 80 g
kilka gałązek rozmarynu
kilka paluchów z ciasta francuskiego

Cenna rada

  • Świąteczną deskę z przekąskami możesz skomponować z innych ulubionych składników.


Przygotowanie:

    1

Z sera Comté wyciąć gwiazdki, ścinki rozdrobnić, a następnie zmiksować z połową serka śmietankowego. Pesto połączyć z pozostałą częścią serka śmietankowego i wymieszać na gładką masę. Dipy doprawić solą i pieprzem, przełożyć do miseczek i wstawić do lodówki. Oliwki, peperoni, paprykę koktajlową, mozzarellę i korniszony osączyć. Mozzarellę i salami pokroić na plasterki, szynkę nadziewać na patyczki do szaszłyków w formie harmonijki, a następnie wraz z innymi składnikami ułożyć na drewnianej desce w formie choinki.z Całość udekorować gwiazdkami z sera, rozmarynem i paluchami z ciasta francuskiego, a następnie podawać z dipami.