kaufland.pl/przepisy
Szef kuchni poleca
bezglutenowy
Bezglutenowy chleb z ziaren i twarogu
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!
Składniki (1 porcja)
250 g | twarogu |
250 g | mąki migdałowej (lub zmielonych migdałów) |
4 | jajka |
100 g | siemienia lnianego |
100 g | pestek słonecznika |
80 g | sezamu K-Bio |
60 g | pestek dyni |
40 g | orzechów włoskich K-Classic |
60 g | zielonych oliwek |
po 1 łyżeczce | proszku do pieczenia, soli morskiej i oregano |
Cenna rada
-
Wypróbuj produkty bezglutenowe
Kupując składniki, pamiętaj, aby wybierać produkty bezglutenowe.
Przygotowanie:
- 1
Do dużej miski wbić jajka, wkruszyć twaróg i zmiksować.
- 2
Oliwki pokroić na połówki, orzechy włoskie posiekać.
- 3
Do masy dodać wszystkie sypkie składniki i wymieszać.
- 4
Piekarnik rozgrzać do 180°C. Keksówkę wyłożyć papierem, przełożyć do niej masę i piec ok. 30 minut, następnie obniżyć temperaturę do 160°C i piec chleb przez kolejne 60 minut.
- 5
Gotowy chleb wystudzić na kratce