Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Szef kuchni poleca
bezglutenowy

Bezglutenowy chleb z ziaren i twarogu

długo (powyżej 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Składniki (1 porcja)

250 g twarogu
250 g mąki migdałowej (lub zmielonych migdałów)
4 jajka
100 g siemienia lnianego
100 g pestek słonecznika
80 g sezamu K-Bio
60 g pestek dyni
40 g orzechów włoskich K-Classic
60 g zielonych oliwek
po 1 łyżeczce proszku do pieczenia, soli morskiej i oregano

Cenna rada

  • Wypróbuj produkty bezglutenowe

    Kupując składniki, pamiętaj, aby wybierać produkty bezglutenowe.


Przygotowanie:

    1

Do dużej miski wbić jajka, wkruszyć twaróg i zmiksować.

    2

Oliwki pokroić na połówki, orzechy włoskie posiekać.

    3

Do masy dodać wszystkie sypkie składniki i wymieszać.

    4

Piekarnik rozgrzać do 180°C. Keksówkę wyłożyć papierem, przełożyć do niej masę i piec ok. 30 minut, następnie obniżyć temperaturę do 160°C i piec chleb przez kolejne 60 minut.

    5

Gotowy chleb wystudzić na kratce