Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
Fruits_of_love_tlo

Przebojowa świeżość!

Jeśli chodzi o świeże owoce i warzywa, to mamy wszelkie powody do świętowania. Jeszcze zanim w sklepie zapalą się światła, w Kauflandzie tłumnie gromadzą się najświeższe i najbardziej chrupiące okazy. Nieważne, czy to z sąsiedztwa, czy z dalekich krajów: kto u nas kupuje, ten ma gwarancję, że dostanie świeży kawałek natury.

Laur Klienta

Świeże owoce i warzywa – godne polecenia!

Klient ma zawsze rację, dlatego cieszymy się, że dzięki Waszym głosom zdobyliśmy Złoty Laur Klienta w kategorii „Najwyższa jakość produktów – świeże owoce i warzywa”! Laur Klienta to jeden z najbardziej liczących się certyfikatów konsumenckich w Polsce i świadectwo jakości, wystawiane przez klientów. 

Skosztujcie owoców (i warzyw) naszej pracy i przekonajcie się, że w Kauflandzie świeżość smakuje pysznie!

Warzywa i owoce

Świeża różnorodność dzięki naszym bohaterom - warzywom i owocom!

Świeże owoce i warzywa stanowią ważną część zrównoważonej, bogatej w witaminy diety. Przez cały rok znajdziesz u nas ponad 500 różnych odmian owoców i warzyw pochodzących ze sprawdzonych i certyfikowanych upraw, w tym produkty Convenience, kiszone i wyciskane soki. Tym samym wszystko to, co najlepsze – od agrestu po ziemniaki – jest zawsze świeżo zrywane i prosto z sadu i pola trafia na Twój stół. Dajemy Ci nasze słowo!

Nasza gwarancja świeżości

W przypadku warzyw i owoców świeżość ma kluczowe znaczenie dla przyjemności z jedzenia. Z tego też powodu nasze markety są codziennie zaopatrywane w świeże produkty. Nasze towary są poddawane stałym kontrolom, bo chcemy mieć pewność, że tylko najlepsze produkty trafią do Twojego koszyka z zakupami. Dzięki temu w naszym dziale warzyw i owoców znajdziesz wyłącznie produkty najlepszej jakości. Obiecujemy!


Owocne porady

Jak utrzymać świeżość i chrupkość owoców i warzyw

Ananas

Ananasy najlepiej przechowywać w lodówce w całości oraz po uprzednim usunięciu liści. Raz rozkrojony ananas należy możliwie jak najszybciej spożyć, gdyż miąższ szybko brązowieje i traci swój smak.

Awokado

Jeśli owoc musi jeszcze trochę dojrzeć, najlepiej pozostawić go w temperaturze pokojowej. Dojrzałe awokado należy przechowywać w lodówce, a po przekrojeniu skropienie go odrobiną soku z cytryny zapobiegnie brązowieniu miąższu.

Brokuły

Jeśli włożysz brokuły do wody, jakby były bukietem kwiatów, a następnie umieścisz je w lodówce w komorze na warzywa, wówczas z łatwością zachowają świeżość przez kilka kolejnych dni. Jeśli chcesz je przechowywać przez dłuższy czas, wtedy najlepiej je zamrozić.

Marchewka

Aby marchewki, które zmiękły, znów stały się chrupiące, należy je po prostu włożyć do wody. Najlepiej wcześniej je obrać, aby marchewki mogły lepiej wchłonąć wilgoć.

Banan

Banany lubią, gdy jest chłodno i ciemno. Dojrzałe owoce można również przechowywać w lodówce. Ale uwaga: Banany wydzielają gaz przyspieszający dojrzewanie innych owoców –  etylen. Najlepiej więc przechowywać je osobno.

Cebula dymka

Cebulę dymkę można przechowywać w lodówce przez kilka dni. W tym celu zawiń ją w papierowy ręcznik i włóż do plastikowej torby do pojemnika na warzywa – dzięki temu nie będzie oddawać swojego zapachu innym produktom spożywczym. 

Nasza torba wielokrotnego użytku pozwalająca zachować świeżość

Oto nasza torba pozwalająca zachować świeżość! Dzięki niej ograniczasz powstawanie plastikowych odpadów, a dzięki naszym niskim cenom nie tylko środowisko zyskuje na Twoich zakupach!

Pyszne przepisy z mnóstwem witamin