Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy

Oferta ważna od 17.04.2019 do 24.04.2019 lub do wyczerpania zapasów.

Jedzenie to paleta barw

Jedzenie jest kolorowe i pełne witamin. W naszym dziale warzyw i owoców codziennie czeka na Ciebie absolutna świeżość i szeroki wybór, zarówno produktów regionalnych, jak i z całego świata. Zaznajom się z naszą aktualną ofertą i próbuj nowych smaków. Ponieważ jedzenie to również odkrywanie.

Banany

Żółte źródło energii.

Banany są źródłem witaminy B i C, wapnia i magnezu. Cukier zawarty w bananach szybko dostaje się do krwi i dostarcza energii ciału i duszy. Im dojrzalszy banan, tym więcej skrobi trzeba przetworzyć na cukry proste, dlatego żółte banany są dużo słodsze niż zielone.


Niezależnie od tego, czy są to maliny, truskawki, jagody czy porzeczki – smak tych małych owoców nie pozostawi nikogo obojętnym! Najbardziej mamy na nie ochotę latem, kiedy chciałoby się jeść je codziennie jako dodatek do musli, smoothie, ciast, albo sałatek owocowych.

Słodkie truskawki

Tak smakuje lato

Istnieje prawie 100 odmian truskawek, które różnią się od siebie kształtem, barwą i smakiem – od ciemnoczerwonych, małych i okrągłych po jasnoczerwone, duże i stożkowate.W zależności od odmiany mają smak od słodkiego po korzenny. Pyszne są wszystkie!

ABC owoców jagodowych

Małe, kolorowe i zdrowe

Jeżyny

Zawierają więcej witaminy C niż jabłka oraz chroniącą komórki witaminę E. Można jeść je same, na surowo, lub delektować nimi w połączeniu z jogurtem lub twarożkiem, w smoothie czy tortach.

Truskawki

Te słodkie owoce nie tylko doskonale smakują, ale są też dobrym źródłem witaminy C, potasu i magnezu.

Maliny

Są bogate w substancje balastowe (błonnik), witaminę B i C. Ponadto maliny zawierają również ważne składniki mineralne, a mało cukrów.

Porzeczki

Te opóźniające starzenie się owoce, w smaku od kwaskowatego po gorzkawy, zawierają wiele cennych składników mineralnych, takich jak przeciwutleniacze, substancje odżywcze i minerały.

Jagody

Dzięki dużej zawartości witaminy A, C i E te niezbyt słodkie jagody należy traktować jako szczególnie wartościowe dla naszego organizmu owoce.

Agrest

Im bardziej dojrzały, tym słodszy. Pod względem zawartości cukru agrest zajmuje drugie miejsce wśród rodzimych owoców jagodowych, plasując się zaraz za winogronami.


Jedzenie to odkrywanie

Nigdy nie jest za późno na spróbowanie czegoś nowego, np. pysznego granatu z gorzko-słodkimi pestkami. W naszym dziale warzyw i owoców odkrywaj dla siebie coraz to nowe smaki. Zachwycisz się różnorodnością – zarówno tych egzotycznych, jak i tych ekologicznych okazów.

 

 

 

Usuwanie pestek z granatu

Instrukcja krok po kroku

Krok 1

Delikatnie natnij granat i ostrożnie odchyl naciętą część skórki.

Więcej

Usuwanie pestek z granatu

Instrukcja krok po kroku

Krok 2

Uważając, by nie naciąć pestek, tnij owoc wzdłuż białych komór.

Więcej

Usuwanie pestek z granatu

Instrukcja krok po kroku

Krok 3

Podziel owoc wzdłuż nacięć.

Więcej

Usuwanie pestek z granatu

Instrukcja krok po kroku

Krok 4

Cząstki włóż do miski z zimną wodą, wyłuskuj pestki, oddzielając je od skórki.

Więcej

Usuwanie pestek z granatu

Instrukcja krok po kroku

Krok 5

Wylej wodę, skórki wyrzuć.

Więcej

Jedzenie to kolorowa różnorodność

Kochamy rozmaitość, dlatego codziennie proponujemy Ci wielobrawny wybór świeżych warzyw i owoców, w tym takich, dostarczanych do nas wprost z pola. Natura też kocha kolory, a różnorodność jej barw i form to prawdziwa rozkosz i radość nie tylko dla oka.

Soczyste pomidory

Kolorowa różnorodność prosto z krzaczka

Mogą być białe, żółte, zielone, czerwone, różowe i fioletowe – znanych  jest tysiące odmian pomidorów, różniących się od siebie zarówno smakiem, konsystencją, jak i kształtem.

Kolory pomidorów

Różnice pod względem smaku, barwy i kształtu.

Żółte pomidory

W odróżnieniu od pomidorów czerwonych mają niższą kwasowość. Osoby wrażliwe na działanie kwasu owocowego, zdecydowanie lepiej tolerują pomidory żółte niż czerwone.

Czarne pomidory

Swoją barwę zawdzięczają naturalnym substancjom roślinnym – antocyjanom, które są naturalnym przeciwutleniaczem.

Zielone pomidory

Bardzo soczyste i smaczne pomidory. Pozostają zielone nawet wtedy, gdy są dojrzałe. To, czy owoce są dojrzałe, poznaje się po żółtawym połysku, który pojawia się na ich skórce, oraz tym, że stają się miękkie.

 


Jedzenie to zacieśnianie więzi

Dobre jedzenie gromadzi wszystkich przy stole, przy którym się rozmawia, śmieje i je. Tak jak np. pyszna i zdrowa zupa na bazie świeżych warzyw – niezależnie od tego, czy będzie klasyczna i tradycyjna czy też przyrządzona na podstawie księgi z tysiącem egzotycznych przepisów.

Komunikat dotyczący rozsyłania fałszywych wiadomości

Szanowni Państwo,

w związku z bezprawnym rozsyłaniem wiadomości zawierających nieprawdziwe  informacje dotyczące możliwości odebrania darmowej karty podarunkowej z limitem 1000 zł na zakupy w sklepach Kaufland oraz...