Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy

Domowe sushi

Przyrządzanie sushi nie musi być skomplikowane.

Krok po kroku pokażemy, jak w warunkach domowych może się udać przygotowanie ryżu do sushi oraz maki.

Tak smakuje Azja

Łagodne mleko kokosowe, pikantny sos sojowy albo ogniste chili - różnorodność kuchni azjatyckiej zadowoli bez wyjątku każde podniebienie, ukazując nieskończoną ilość najróżniejszych odmian. Dzięki naszej instrukcji „krok po kroku” samodzielne przygotowanie sushi będzie naprawdę łatwe. Skorzystaj z naszych ofert promocyjnych i poczuj azjatyckie klimaty we własnym domu.


Najbardziej znane rodzaje sushi

Leksykon sushi

Sushi kalifornijskie

W przypadku sushi inside out lub sushi kalifornijskiego płat nori bezpośrednio otacza składniki, a ryż znajduje się po zewnętrznej stronie. Sushi kalifornijskie jest bardzo znane, jednakże nie pochodzi bezpośrednio z Japonii - zostało wymyślone przez japońskich imigrantów w USA.

Futo-Maki

W porównaniu do hoso maki w przypadku futo maki rolkę sushi robi się z całego płata nori. Do farszu futo maki stosuje się przynajmniej 3 składniki.

Maguro Sashimi

Sashimi to najprawdziwsza forma sushi i jest podawane bez ryżu i innych dodatków. Do jego przygotowania wykorzystuje się najlepszy filet w formie plasterków o grubości 3-4 mm bez dodatku jakichkolwiek przypraw.

Nigiri

Nigiri składa się z rolki sushi z ryżem o długości jednego palca z dodatkiem fileta z ryby lub omletu.

Sushi z tuńczykiem

W kategorii sushi inside out bardzo popularne jest sushi z tuńczykiem. Dzięki użyciu świeżego fileta jest ono przysmakiem dla wielbicieli tuńczyka.

Cripsy-Tiger-Rolls

Sushi crispy tiger również jest zaliczane do grupy sushi inside out. Wyróżnia je smażona w głębokim oleju krewetka tygrysia bezpośrednio otoczona płatem nori i ryżem. Ryż owija się filetem z łososia, który bezpośrednio przed podaniem jest lekko flambirowany.


Warzywa słodko-kwaśne z wołowiną

Kuchnia z woka

Które warzywa w którym momencie należy wkładać do woka?

Jak najlepiej kroić warzywa do woka?

Które mięso najlepiej nadaje się do woka?

I jak właściwie prawidłowo je się pałeczkami?

U nas znajdziesz świetne przepisy na potrawy z woka oraz praktyczne rady i triki.

Jak jeść pałeczkami

Photo instruktaż


Przepisy