Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy

Rozkosz dla podniebienia - w plasterkach lub w kawałku

Na całym świecie jest kilka tysięcy gatunków serów. Mamy dla Ciebie najlepsze z nich. Świeżość i jakość są dla nas szczególnie ważne. Regularnie to sprawdzamy podczas kwalifikowanych degustacji.

Stoisko z serami

Sery jak okiem sięgnąć...

Wyprodukowanie naprawdę dobrego sera to sprawa najwyższych umiejętności, popartych długą tradycją. Na stoiskach z serami w naszych marketach stawiamy na najlepsze gatunki. Można  je rozpoznać po symbolu AOP. Jest to symbol jakości, który informuje i gwarantuje, że dany gatunek sera został wyprodukowany, przetworzony i uszlachetniony w kraju jego pochodzenia.

Na naszym stoisku z pewnością znajdziesz ser, który zadowoli Twoje podniebienie - słono-gorzki Roquefort czy kremowy i wyrazisty Saint-Agur. Poza tym chętnie Ci doradzimy!

 

Oferujemy:

  • szeroki wybór serów z całego świata
  • w plastrach lub w kawałku
  • jeśli nie znasz jakiegoś gatunku - po prostu spróbuj!
Chętnie Ci doradzimy

Z asortymentu



Sprytne pomysły kulinarne

Szybko i łatwo

Kupiłeś swój ulubiony ser w plasterkach, nie zdążyłeś go zjeść i zaczął obsychać? Nie ma problemu! Na naszym filmie z pomysłami zobaczysz, co zrobić, aby znów zaczął smakować. Poza tym dowiesz się, jak zagospodarować resztki sera w kawałku.

Dłużej przydatny do spożycia

Większości gatunków serów nie można mrozić, gdyż po rozmrożeniu zaczynają się kruszyć i wyglądają nieapetycznie. W szczególności nie należy mrozić serów twardych, bo te mają niewielką zawartość wody. Ale właśnie te gatunki serów można przechowywać w zwykłej lodówce tygodniami, a nawet miesiącami.

Szybka przekąska

Szybko przygotowana i bardzo chrupiąca przekąska: plaster pikantnego sera, na przykład Goudy lub Edamskiego, położyć na kromce chrupkiego chleba i przez ok. 15 sekund podgrzewać w kuchence mikrofalowej. Doskonałe!

Od łagodnych do pikantnych

Nadal modne są deski serów. Ważne, by zachować kolejność jedzenia - w pierwszej kolejności podajemy łagodne gatunki serów, następnie coraz bardziej pikantne. Dlaczego? Bo ten, kto najpierw zje pikantne gatunki sera, ten nie będzie mógł już posmakować łagodnych.



Ankieta

Szanowni Państwo,

mając na uwadze zadowolenie naszych Klientów, chcielibyśmy się dowiedzieć, czy podczas zakupów w naszych sklepach byliby Państwo zainteresowani aplikacją, która pokieruje Państwa do konkretnej kategorii produktów?