Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy

Nasza piekarnia – niech zaprowadzi Cię tam…Twój nos

Jakość i smak chleba wynika z wielu czynników, a jednym z najważniejszych są wysokiej jakości składniki użyte do produkcji ciasta. Dlatego przykładamy do nich dużą wagę i poddajemy je ścisłej kontroli.

Wiele rodzajów pieczywa jest wypiekanych u nas kilka razy dziennie, abyś o każdej porze dnia mógł cieszyć się smakiem i aromatem świeżego chleba i bułeczek.

Oferta ważna od 18.07.2019 do 24.07.2019 lub do wyczerpania zapasów.

Pieczywo z pomysłem

Nasza gwarancja jakości

Chcielibyśmy, abyś mógł cieszyć się pełnym aromatem naszego pieczywa, niezależnie od tego, o jakiej porze dnia robisz zakupy. Dlatego też kilka razy dziennie jest ono wyjmowane z pieca. W naszych marketach znajdziesz zróżnicowany wybór pieczywa, ponieważ niemal każdy region gustuje w nieco innym smaku chleba.

 

Oferujemy:

- świeże chrupiące pieczywo przez cały dzień
- chleb, kajzerki, bagietki, słodkie wypieki
- pieczywo z różnych rodzajów mąki

Przed chwilą w piecu, teraz w koszyku!

Pieczywo pszenne

Lekkostrawne, wypiekane z białej mąki pszennej, wyśmienite na słodki początek dnia, na przykład z powidłami lub serem twarogowym i miodem.

Pieczywo żytnie

wypiekane z mąki żytniej, bogatsze w błonnik niż pieczywo pszenne. Warto spróbować w formie zapiekanek z pesto, mozzarellą i pomidorami!

Pieczywo razowe

Sycące źródło witamin z grupy B i cukrów złożonych, wypiekane z jednokrotnie zmielonej mąki pszennej, żytniej lub mieszanej.

Pieczywo graham

Powstaje z grubo(z)mielonej mąki pszennej, pełne składników mineralnych i smaku… doskonale komponującego się z pastami takimi jak guacamole i hummus.


Wybór z asortymentu oferowanego przez naszą piekarnię


BIO pieczywo

Wasze uluBIOne!

Głodnemu… chleb i bułka BIO na myśli! I dobrze, bo w Kauflandzie i głodny, i nawet najedzony znajdzie naturalnie pyszne BIO pieczywo upieczone z wyselekcjonowanych składników! Więc jeśli chcesz, żeby pieczywo BIO było Twoim chlebem powszednim… i Twoją bułką powszednią, to na stoisku z pieczywem szukaj produktów oznaczonych symbolem BIO!*

*Listę marketów, w których prowadzona jest sprzedaż pieczywa BIO znajdziesz tutaj

Sprytne pomysły kuchenne

Szybko i prosto

Jak prawidłowo zamrozić chleb? Czy lukrowane ciasto również można przechowywać w zamrażalniku? Poniżej przedstawiamy kilka praktycznych  porad i wskazówek, dzięki którym dłużej będziesz mógł cieszyć się smakiem Twego ulubionego pieczywa.

Przechowywanie ciasta drożdżowego

Ciasto drożdżowe najlepiej przechowywać owinięte folią spożywczą. Po przekrojeniu miejsce przecięcia możesz przykryć… kromką chleba, która zabezpieczy tę część ciasta przed wysychaniem.  

Mrożenie chleba

Zanim zamrozimy chleb, należy pokroić go na kromki. Poszczególne kromki przekładamy papierem śniadaniowym. Dzięki temu z łatwością będziemy mogli je później rozdzielić i wykorzystać tylko tyle, ile naprawdę chcemy.

Lukier nie nadaje się do mrożenia

Ciasta i słodkie wypieki można mrozić bez większych przeszkód. Problem pojawia się w przypadku wypieków lukrowanych. Po rozmrożeniu lukier staje się zazwyczaj bardzo miękki i nie wygląda zbyt dekoracyjnie.



Ankieta

Szanowni Państwo,

mając na uwadze zadowolenie naszych Klientów, chcielibyśmy się dowiedzieć, czy podczas zakupów w naszych sklepach byliby Państwo zainteresowani aplikacją, która pokieruje Państwa do konkretnej kategorii produktów?