Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy

SUPERGRILLOWANIE I MEGAOSZCZĘDZANIE!

Tu znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz na grilla… i do orzeźwienia –  w naprawdę niskich cenach! 

Wyobraź sobie: skwierczący stek, unosząca się w powietrzu woń przysmażanych kiełbasek, chrupnięcia młodych warzyw, swobodna atmosfera –  to coś więcej niż zwykłe gotowanie. To coś więcej niż jedzenie. To właśnie grillowanie.

Przy grillu każdy znajdzie coś dla siebie. Podobnie jak  w Kauflandzie! Gorące oferty, przepyszne przepisy i praktyczne porady –  znajdziesz u nas wszystko, co kochasz i czego potrzebujesz do grillowania.

Nieważne, czy świeci słońce, pada deszcz czy nawet... leci śnieg - grillowanie sprawdza się zawsze. Dzięki naszemu bogatemu asortymentowi możesz zaopatrzyć się w świeże produkty o każdej porze roku: od mięsa i kiełbasek po ryby, owoce i warzywa. Ale to nie wszystko: dzięki naszej prognozie pogody na grilla masz gwarancję, że podczas następnego grillowania nic cię nie zaskoczy.

A zatem: życzymy udanego grillowania!

KIEŁBASY I MIĘSA NA GRILLA

Oferta ważna od 18.04.2024 do 24.04.2024 lub do wyczerpania zapasów.

GRILLE I INNE AKCESORIA

Oferta ważna od 18.04.2024 do 24.04.2024 lub do wyczerpania zapasów.

Mięso i wędliny

Oto, jak zostać mistrzem grillowania

Wysuszony stek, palce klejące się od tłuszczu, a kiełbasa... czy naprawdę musi być nacinana? Podczas grillowania wiele rzeczy może pójść nie po naszej myśli. Ale wcale nie musi. Dzięki naszym prostym wskazówkom, pysznym przepisom i praktycznym poradom, Twoje następne spotkanie przy grillu będzie pełnym sukcesem. 

Soczyste steki

Aromatycznie chrupiące z zewnątrz, a w środku soczyste i delikatne. Jak to zrobić? 

  1. Wybierz kawałek mięsa (mniej więcej o grubości kciuka) i podsmaż go przez krótką chwilę na bezpośrednim, mocnym ogniu. Następnie grilluj mięso powoli na ogniu pośrednim. 
  2. Użyj termometru do mięsa, aby określić idealny poziom wypieczenia (stek wołowy uznaje się za wysmażony medium, gdy temperatura wewnątrz wynosi ok. 56-58°C).

Wskazówka: aby mięso pozostało cały czas soczyste, należy je obrócić tylko raz. 

Szybka marynata

Prosto i szybko, a jednocześnie pysznie:

  1. Do zamykanego rękawa foliowego do pieczenia włóż mięso, a następnie dodaj olej roślinny, curry, paprykę w proszku, płatki chili, pieprz, brązowy cukier, startą skórkę z cytryny oraz listki tymianku.
  2. Zamknij szczelnie rękaw i wszystko ostrożnie ugniataj.

Korzyści: mięso zostanie równomiernie zamarynowane, a ręce pozostaną czyste!

Idealne kiełbaski z grilla

Prosty sposób na idealne kiełbaski z grilla:

  1. Dobrze rozgrzej grill, węgiel drzewny powinien się całkowicie rozżarzyć. 
  2. Kiełbasę grilluj nad żarem na wysokości ok. 10 cm, od czasu do czasu ją obracając. 

Ważne: surowych kiełbasek nie nacinaj, w ten sposób zapobiegniesz ich wysuszeniu. Sparzone i wstępnie podgotowane kiełbaski warto naciąć – dzięki temu nie będą pękać podczas grillowania.

 


Ryby

Łatwy sposób na grillowanie ryb

Wiele osób nie ma odwagi, by grillować ryby w całości. A przecież nie ma nic prostszego! U nas dowiesz się, jaka ryba najlepiej nadaje się na grilla i co zrobić, by na pewno nie przywarła do rusztu. Wypróbuj teraz!

Grillowanie całej ryby

  1. Na grillu najlepiej sprawdzają się takie ryby jak pstrąg, dorada czy okoń morski. Dzięki tym trzem trikom ryba, która pojawi się na Twoim talerzu, będzie estetyczna i soczysta.
  2. Plastry owoców cytrusowych przymocuj sznurkiem kuchennym do zewnętrznej części ryby. Dzięki temu możesz umieścić ją bezpośrednio na ruszcie, a skóra nie będzie się do niego kleić.
  3. Grilluj rybę na ogniu pośrednim oraz pod zamknięciem, a potem po prostu ciesz się jej smakiem.

Smacznego!

Więcej

Kuchnia wegetariańska

Kompletne menu na bazie warzyw i owoców

Współczesne grillowanie to feeria barw: mięso, kiełbaski i ryby, a także wegetariańskie alternatywy dumnie prezentują się ruszcie. Warzywa stały się czymś więcej niż tylko dodatkiem do potraw, a owoce idealnie sprawdzają się na deser. Grillowanie oznacza teraz jeszcze większą różnorodność – zwłaszcza w Kauflandzie. Dzięki naszym prostym wskazówkom, pysznym przepisom i praktycznym poradom również wegetariańskie potrawy z grilla będą przepyszne.

Idealne warzywa z grilla

Grillowane warzywa już dawno przestały być tylko dodatkiem do potraw. Do grillowania doskonale nadają się papryka, cukinia, bakłażan, karczochy, słodkie ziemniaki, marchew i dynia. Jeśli się spieszysz, sięgnij po cykorię, radicchio lub awokado. Najlepiej przygotować je z dodatkiem oleju, ziół i przypraw, a następnie grillować na średnim ogniu. Uważaj: z warzyw, które zawierają zbyt dużo wody, szybko może robić się papka.

Rozmaryn jako szpikulec

Czy wiesz, że gałązka świeżego rozmarynu może być wykorzystana jak drewniany patyczek do szaszłyków? Nie tylko ułatwia przygotowanie potrawy, ale również oddaje jej swój intensywny aromat podczas grillowania. Wypróbuj nasz sprawdzony sposób na rozmarynowe ziemniaki! Oberwij gałązki rozmarynu z igiełek, następnie natnij każdego ziemniaka, tworząc wachlarz i nadziej go na gałązkę rozmarynu. Posmaruj ziemniaki oliwą z oliwek, dopraw igiełkami rozmarynu i solą. Grilluj, aż staną się chrupiące.

Grillowanie owoców

Na grillu można przygotować również słodkie desery. Wystarczy, że ułożysz plasterki banana w naczyniu żaroodpornym, posypiesz okruchami herbatników, czekoladą i piankami marshmallows. Całość należy grillować na ogniu pośrednim. Gotowe! Do grillowania nadają się również jabłka, ananasy, arbuzy czy brzoskwinie. 

Oferta ważna od 18.04.2024 do 24.04.2024 lub do wyczerpania zapasów.


Sery i dipy

Doskonali towarzysze

Trudno wyobrazić sobie grillowanie bez dipów, masła i serów. Poznaj nasz przepis na dip jogurtowy na trzy sposoby oraz wegańskie trio majonezowe.  Przekonaj się , dlaczego awokado w maśle nie tylko świetnie smakuje, ale również ma sporo zalet, oraz dowiedz się, jak przygotować grillowany ser.

Masło z awokado

Aby masło nie spływało zbyt szybko – na przykład z Twojego steku – wymieszaj je z awokado (w tym celu możesz ewentualnie użyć również bananów). Dzięki awokado masło uzyska nie tylko wyjątkowy smak, ale również zyska walory zdrowotne.

Ser z grilla

Zamiast zeskrobywać przypalony ser z grilla, ciesz się idealnie upieczonym przysmakiem do samego końca wieczoru – z pomocą przyjdzie Ci folia aluminiowa. Jeśli jednak nie chcesz rezygnować z dymnego aromatu, to po prostu zawiń ser w jadalną osłonkę: idealnie nadają się do tego plastry cukinii, liście czerwonej kapusty lub tortille. 

Oferta ważna od 18.04.2024 do 24.04.2024 lub do wyczerpania zapasów.


Let's BBQ

Po prostu dobre grillowanie

Let's BBQ, czyli wszystko za jednym razem. Pełny program do grillowania. Nasz bogaty i zróżnicowany asortyment zaskakuje mnogością artykułów przeznaczonych na i do grilla. Oprócz licznych produktów oferowanych pod naszymi markami własnymi takimi jak K-Classic czy K-Stoisko Mięsne oraz wielu świeżych owoców i warzyw, w asortymencie marki własnej Let's BBQ znajdziesz również specjalne artykuły z segmentu Non Food. Wysokiej jakości sprzęt przeniesie Twój kunszt grillowania na zupełnie nowy poziom

Naturalna czystość

Połową cebuli lub cytryny ostrożnie przetrzyj gorący ruszt. Patrz, jak w mgnieniu oka znika nawet najbardziej uciążliwy brud. Wskazówka: aby zapobiegać przypalaniu się rusztu, natrzyj go przed grillowaniem połową ziemniaka. Ziemniak pełni tę samą funkcję, co olej, a przy tym jest mniej łatwopalny. 

Inteligentna rozpałka do grilla

Nie masz pod ręką rozpałki do grilla? Nie ma problemu. Wystarczy wypełnić dno pustego kartonika po jajkach węglem drzewnym, położyć go w grillu i podpalić na rogach. Kartonik szybko się pali i równomiernie rozgrzewa węgiel drzewny. Dzięki temu grill szybko osiąga pożądaną temperaturę.