Porady i rozrywka

Przepisy

 
Lody owocowe na patyku
Czas przygotowania: błyskawicznie (do 15 min.)
Stopień trudności: nieskomplikowany
Ocena Klientów: 

Oceń przepis
Przygotowanie:
  • Miąższ, sok i miód zblendować. Owocową masę włożyć do formy do lodów na patyku i włożyć na noc do zamrażalnika.
Składniki (6 porcji):
100 g miąższu owoców (np. mango, papaja, jagody)
200 ml soku pomarańczowego
4 łyżeczki miodu
Wartości odżywcze:
Na jedną porcję:
35 kcal / 183 kJ
0,3 g węglowodanów
0 g białka
8 g tłuszczu
Cenna rada:
Do owocowego puree można włożyć małe kawałki owoców i dopiero podzielić masę na porcje.

Facebook

              Przejdź na nasz profil

Informujemy, że w celu zapewnienia jak najlepszej jakości usług, na naszej stronie internetowej zapisywane są pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej o plikach cookies oraz o możliwości zmiany ustawień znajdą Państwo w naszych Zasadach ochrony danych osobowych.