Porady i rozrywka

Przepisy

 
Smoothie dyniowo-cytrusowe
Czas przygotowania: szybko (do 30 min.)
Stopień trudności: nieskomplikowany
Ocena Klientów: 

Oceń przepis
Przygotowanie:
  • Dynię obrać, usunąć pestki, miąższ pokroić na mniejsze kawałki, a następnie dokładnie zblendować na gładką masę.
  • Cytrynę umyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć z niej sok.
  • Pomarańczę umyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok.
  • Połączyć purée z dyni, sok z cytryny i pomarańczy, dodać jogurt i dokładnie wymieszać. Doprawić cukrem, skórką startą z cytryny i pomarańczy, dokładnie wymieszać.
  • Odstawić na lodówki na ok. godzinę. Smoothie, z wierzchu posypane cynamonem, podawać mocno schłodzone.
Składniki (4 porcje):
1 kg dyni
1 cytryna
1 duża dojrzała pomarańcza
2 szklanki jogurtu naturalnego
cukier brązowy do smaku
szczypta cynamonu

Newsletter

                   Zamów newsletter

Facebook

Informujemy, że w celu zapewnienia jak najlepszej jakości usług, na naszej stronie internetowej zapisywane są pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej o plikach cookies oraz o możliwości zmiany ustawień znajdą Państwo w naszych Zasadach ochrony danych osobowych.