Porady i rozrywka

Przepisy

 
Makaronowy omlet z pomidorami i cukinią
Czas przygotowania: błyskawicznie (do 15 min.)
Stopień trudności: nieskomplikowany
Ocena Klientów: 

Oceń przepis
Przygotowanie:
  • Makaron ugotować al dente w mocno osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odcedzić i przelać zimną wodą.
  • Cukinię opłukać i pokroić w cienkie plastry. Pomidory opłukać i przekroić na pół. Pietruszkę opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Jajka roztrzepać z mlekiem. Dodając po kawałku serek topiony. Doprawić odrobiną soli i pieprzem.
  • Rozgrzać olej na patelni (żaroodpornej do piekarnika). Cukinię i pomidory podsmażyć przez kilka sekund na rozgrzanym oleju.
  • Dodać makaron i pietruszkę, zamieszać. Dodać jajka, ser i mleko. Dolną warstwę przysmażyć na brązowy kolor na średnim ogniu, następnie piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 10-15 minut, tak aby przypiekła się górna warstwa.
Składniki (4 porcje):
250 g makaronu spaghetti
sól
1 cukinia
5 niedużych pomidorów
1 pęczek pietruszki
6 jajek (rozmiar M)
3 łyżki mleka
150 g ziołowego serka topionego
świeżo zmielony pieprz
2 łyżki oleju

Newsletter

                   Zamów newsletter

Facebook

Informujemy, że w celu zapewnienia jak najlepszej jakości usług, na naszej stronie internetowej zapisywane są pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej o plikach cookies oraz o możliwości zmiany ustawień znajdą Państwo w naszych Zasadach ochrony danych osobowych.