Asortyment

Jeszcze więcej przysmaków!

Smakuj z nami!

Szanowni Klienci! Odpowiadając na Państwa prośby, 

specjalnie dla Was rozszerzamy nasz asortyment o nowe gatunki serów i przekąsek na stoiskach z obsługą. Tego nie można opowiedzieć, to trzeba zobaczyć na własne oczy 

i spróbować naszych specjałów! Odwiedź nas już dzis i zobacz, ile się zmieniło!

Więcej wyśmienitych przekąsek na stoiskach z obsługą!

Powiększone stoiska z obsługą oferują jeszcze większy wybór przysmaków. Oliwki w wielu smakach, suszone pomidory, papryczki i pieczarki nadziewane, paluszki surimi, sardynki i wiele innych pyszności. Gwarantujemy, że każdy znajdzie tu coś dla siebie, a nasz uprzejmy personel doradzi i zważy tyle, ile sobie życzysz.

Kilkadziesiąt gatunków serów z całej Europy już u nas!

Większość z nich pochodzi z krajów, które szczycą się wielowiekową tradycją serowarstwa - Szwajcarii, Francji, Włoch, Holandii i Niemiec. Ale nie brakuje również rarytasów z Anglii, Irlandii, Danii i Hiszpanii, a także naszych polskich. Oferujemy sery miękkie, twarde i półtwarde; łagodne (Rambol orzechowy), aromatyczne (Grana Padano), pikantne (Comte A.O.P.) i ostre (Parmigiano Reggiano D.O.P.); białe, żółte, czerwone i zielone; krowie, owcze i kozie. Wybór przyprawia 

o zawrót głowy!

Deska serów

Najlepiej skomponować ją na zasadzie kontrastów – sery ostre i łagodne, twarde i miękkie, pleśniowe i z dodatkami. W Kauflandzie można wybierać spośród kilkudziesięciu gatunków 

z wielu krajów!

 

  1. Old Poland Grand Radamer – łagodny, a jednocześnie wyrazisty, słodkawy z nutą orzechową

  2. Saint Agur – wyrazisty, z mocnym przerostem niebieskiej pleśni, aromatyczny

  3. Biały Stilton z jagodami – słodki, z dodatkiem suszonych jagód, może być serwowany jako deser

  4. Grana Padano – włoski klasyk, dojrzewający, twardy, ziarnisty. Najlepiej smakuje łamany, a nie krojony

  5. Machelle z imbirem – słodki, deserowy, dodatek imbiru nadaje mu niezwykle oryginalny smak

  6. Ser brie – pleśniowy, pokryty białą aksamitną skórką. Wyrazisty smak i aromat, delikatna konsystencja

  7. Rambol orzechowy – francuski ser topiony o śmietankowym smaku i kremowej konsystencji

  8. Cheddar Mexicana - coś dla miłośników pikantnych smaków. Dojrzały cheddar z dodatkiem chili papryki jalapeño.

Świat serów

Ser to nie tylko dodatek do kanapek. Wyczaruj z nich pyszne potrawy w swojej kuchni i odkryj serowe sekrety!

 

Podział serów

Dlaczego niektóre sery są miękkie, a inne twarde? Czemu zawdzięczają swój smak? Jak się je wytwarza? Poznaj odpowiedzi!

 

Leksykon serów

Poznaj najważniejsze terminy związane ze sztuką serowarską. Zostań prawdziwym serowym ekspertem – od A do Z!

 

Newsletter

Nasze gwarancje

Facebook

Informujemy, że w celu zapewnienia jak najlepszej jakości usług, na naszej stronie internetowej zapisywane są pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej o plikach cookies oraz o możliwości zmiany ustawień znajdą Państwo w naszych Zasadach ochrony danych osobowych.